Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Проблеми са житом

Један од чешћих проблема, са којим се сусрећу сви играчи током почетка игре, је контролисање производње ресурса, а по највише жита. Ово се често примети на главном прегледу села где је у листи продукције ресурса приказано: Crop жита: 2 по сату.
Многе грађевине, ресурсна поља, и војска, приликом изградње, за себе узимају део производње жита по сату. То је приказано следећом иконом Cropusage.
На пример, дрвосеча степен 1 захтева следеће:
lumber 40 clay 100 iron 50 crop 60 cropusage 2

Ово значи да Вам треба 40 дрва, 100 глине, 50 гвожђа из складишта и 60 жита из силоса. А као додатак на све, то ресурсно поље ће константно трошити жито 2 по сату. Како унапређујете грађевине оне ће по сату узимати све више жита. На пример дрвосеча на другом нивоу ће трошити још једну јединицу жита по сату (3 укупно). На врху екрана можете видети тренутно стање ресурса, као и потрошње жита:
Lumber 145/800 Clay 200/800 Iron 100/800 Crop 90/800 Cropusage 12/14

Cropland Ово значи да тренутно имате 145 јединица дрвета, 200 глине, 100 гвожђа, 90 жита и да у Вашем селу војска и грађевине узимају по сату 12 јединица жита, а да је укупна производња 14 жита по сату. Уколико покушате да изградите дрвосечу на први степен, нећете бити у могућности, јер Вам игра брани да градите грађевине са чијом ће изградњом потрошња жита пасти испод 2.

Да бисте побољшали производњу жита, кликните на житно поље (жуто) и добићете информацију колико ресурса је неопходно за изградњу житног поља. Уколико имате довољно ресурса, моћи ћете да унапредите њиву. Имајте на уму да житно поље на степену 1 захтева 20 жита, да би се изградило.

Негативна продукција жита и ефекти
Када се у селу налази војска чија исхрана захтева производњу жита већу него што је производња житних поља, производња жита ће ући у минус. Ово значи да ће војска у том селу почети да празни силосе. Уколико власник села не напуни силос житом у тренутку кад стање жита дође до нуле, војска ће кренути да умире. Када производња жита дође на 0, војска више неће умирати.

Problemi sa žitom / proizvodnja zita se smanjuje / sve manje zita/ bug sa zitom


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не