Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Codex Victoria - поређење разлика

Табела испод приказује разлике између рођенданског специјала Codex Victoria и уобичајеног Travian: Legends сервера.

Шта

Travian: Legends

Travian: Codex Victoria

Опште
Приручник / Увођење нових играча
Стари приручник и систем задатакаOld tutorial and task system Приручник замењује нови систем увођења. Међу изменама је да авантуре не истичу, здравље хероја се регенерише преласком на следећи степен, сировине из авантуре се додају у инвентар.
Мапа

Обична 401 x 401

Обична 801 x 801 (на интернационалном домену)

Европа 401 x 401

Европа 801 x 801 (на интернационалном домену)

Региони Нема региона 87 освојивих региона
Напредни почетак Не Бржи почетак са ресурсним пољима на вишем степену и брзим насељавањем прва 2 села.
Победнички поени Не Савез има више од >50% територијалне контроле и време за заузимање региона је истекло. Они могу да користе моћ артефакта и њихов савез ће сакупљати победничке поене. Победничке поене које ваш савез освоји сваког дана можете видети у прегледу региона.
Народа 3 (Гали, Тевтонци, Римљани) 5 (Гали, Тевтонци, Римљани, Египћани, Хуни)
Грађевине народа Грађевине изгледају визуелно исто за све народе Сваки народ има другачији изглед грађевина
Светско чудо Да Не
Спајање војске Не Да
Прослеђивање војске Не Да
Трговачки путеви Можете направити трговачке путеве до властитих села, до светског чуда савеза/савезника и до села са артефактима унутар вашег савеза/савезника. Можете направити путеве до властитих села
Трговачки центар Удвостручен учинак Удвостручен учинак
Витешка арена Удвостручен учинак Удвостручен учинак
Ред за изградњу Римски налог има један додатни ред за изградњу. Римска села имају један додатни ред за изградњу.
Капацитет склоништа и носивост трговаца Сваки налог има капацитет склоништа и носивост трговаца у зависности од народа налога. Свако село има капацитет склоништа и носивост трговаца у зависности од народа села.
Крај сервера Сервер се завршава када светско чудо у власништву играча или Натара достигне степен 100. Сервер се завршава након 180 дана.
Грађевина
Болница Не Болница је посебна грађевина која даје играчима могућност опоравка за војнике рањене у борби.
Артефакти
Назив Називају се артефакти Називају се древне моћи
Доступност Јаче грађевине, бржа војска, бољи извиђачи, мања потрошња жита, бржа обука, план за велико складиште и силос, већа склоништа/насумична мета, артефакт луде, грађевински план за светско чудо Јаче грађевине, бржа војска, бољи извиђачи, мања потрошња жита, бржа обука, план за велико складиште и силос, већа склоништа/насумична мета
Освајање Може се освојити рушењем ризнице у нападу са херојем и ако играч има ризницу у селу на одговарајућем степену. Када савез осигура регион добија приступ древној моћи која се може активирати у селу са ризницом на одговарајућем степену.
Активација Аутоматски се активира 24 сата након освајања. Потребно је ручно да се активира сваких 24 сата, иста древна моћ може бити активирана по једном од стране сваког играча из савеза.
Трајање моћи Трајно је активна Потребно је ручно да се активира сваких 24 сата, иста древна моћ може бити активирана по једном од стране сваког играча из савеза.
Ограничења моћи Највише 3 артефакта може бити освојено, од којих само један може бити јединствени или да делује на цели налог. Више од 3 артефакта може бити на налогу. Артефакти се морају освојити освајањем целог села у којем се налазе.

Само 3 најстарија артефакта су активна, од којих само један може бити јединствени или да делује на цео налог. Ако постоје 2 артефакта са дејством на налог међу 3 најстарија артефакта, четврти најстарији ће постати активан.

Изузетак је освајање између властитих села: можете пребацити артефакте између властитих села чак и ако већ имате 3 или више артефаката.
Док је у Travian: Codex Victoria артефакт увек активан у припадајућем селу или налогу; древне моћи у Travian: Codex Victoria се морају активирати. Могу се активирати чим играчев савез достигне >50% територијалне контроле и задржи територију 24 сата. Да би активирао древну моћ, члан савеза мора да има ризницу на степену 10 за древне моћи које делују на село или ризницу на степену 20 за древне моћи које делују на налог.

Наравно постоји неколико ограничења: за свако село се моће активирати само једна древна моћ, а за сваки налог се може активирати само једна древна моћ која делује на налог. Дакле, укупно две древне моћи могу деловати на једно село.
Освајање
Села Када освојите село које припада другом народу, село мења народ у народ вашег налога. Све грађевине специфичне за народ нестају. Када освојите село које припада другом народу, село не мења народ. Све зграде специфичне за народ остају, осим уколико нису порушене за време освајања. Ваш налог ће остати као народ који сте одабрали приликом регистрације.
Натари Када освојите натарско село, оно ће припасти вашем налогу и бити истог народа као и налог. Када освојите натарско село, оно ће припасти народу са којим сте освојили село.
Насељавање
Где Без ограничења Можете да населите само регионе који имају суседни регион са више од 4.000 становника. Постоји неколико региона који се могу увек населити (централни полазни региони).
Село Приликом насељавања новог села, освновано село припада истом народу као и налог. Приликом насељавања новог села, освновано село припада народу послатих насељеника.
Авантуре хероја и предмети
Предмети за хероја Ношење предмета других народа не побољшава ваше јединице. Ношење предмета других народа повољшава ваше јединице тог народа у тренутном селу.
Предмети у авантурама Ваш херој може пронаћи само предмете народа налога. Ваш херој може пронаћи само предмете народа налога.
Војска у авантурама Ваш херој може пронаћи само војску народа налога. Ваш херој може пронаћи војску која припада народу из којег је започета авантура.
Грб Предмет хероја, грб, утиче на кретање војске између чланова савеза. Предмет хероја, грб, утиче на кретање војске између савезника.
Савезништво
Величина

Информација испод важи за сервере који су почели пре 15.08.2019. Новији сервери користе исти систем као у Codex Victoria.

Сваки савез може имати до 3 различита савезништва

Сваки савез може имати једно савезништво које садржи највише 4 савеза.
Појачања Играчи могу послати појачање у било које село. Играчи могу послати појачање себи, свом савезу и сваком савезу који припада истом савезништву.
Слање сировина Играчи могу послати сировине било којем другом играчу. Играчи могу послати сировине себи, свом савезу и сваком савезу који припада истом савезништву. Понуде на пијаци нису обухваћене овим ограничењем.

Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не