Травиан Одговори

Почнимо са вашим питањем

Тражи одговарањем на питања

Да бисте нашли одговор, изаберите категорију а затим подкатегорију све док се доле не појави одговор. У случају да не можете сами да нађете одговор, на крају ћете добити прилику да нас контактирате.

Имам питање у вези...

Хајде мало детаљније:

Тражи по садржају

Да ли више волите да тражите одговоре путем менија и садржаја који вам је познат са ваших омиљених сајтова? Никакакв проблем, користите садржај одговора и пронађите ваш одговор.

Грађевина - Светско чудо

Wonder of the World

Предуслови: ограничено на Натари, минимум Травиан верзија: 2.5

Шта је то Светско чудо?

Светско чудо (такође познато као чудо света) је чудесно као што звучи. Ова “грађевина” се гради да би се освојио сервер. Сваки ниво светског чуда кошта стотине хиљада (чак и милионе) ресурса да би се изградило. За спецификације о времену изградње и цене погледајте доле. Као што можете видети по цени грађевине, један играч не може сам саградити светско чудо. Такође, мало је вероватно да један савез сам саградити светско чудо. Разлог за ово није само у количини ресурса који су потребни, него у броју трупа потребних да би се оно одбранило.

Села са светским чудом

У Т4 натарска села су ту од самог почетка игре. Она ће се налазити у сивој области у центру мапе, али како време буде пролазило Натари могу проширити своје царство. Села обрисаних играча ће постати натарска села и на тај начин они ће моћи да населе простор изван сиве области. Међутим, само 13 од ових села се сматрају “Селима са Светским чудом” и биће произвољно распоређена у сивој области, док ће натарски главни град увек бити лоциран на (0|0) координатама. Било које СЧ село се може освојити и у њему се може градити величанствено светско чудо.

Додатне информације о селу са СЧ

Ниједно од 13 натарских СЧ села нема зидове или резиденције/палате. Ово је јако важно да знате ако планирате освојити натарско село. Пуно времена и ресурса се може изгубити ако се пошаљу катапулти на СЧ села са намером да уништите резиденцију/палату.

Злато се не може користити у овом селу ни за шта. Нема НПЦ, и нема "Одмах заврши градњу". Ипак, два СЧ нивоа се могу ставити у ред за градњу у било којем моменту. Ово је ВЕОМА важно на крају игре. Ако катапулти циљају велико скалиште или велики силос а СЧ је већ на нивоу 98, они неће начинити неку већу штету јер су нивои 99 и 100 већ стављени у ред за изградњу.

Такође, СЧ-у се може дати име кад оно достигне ниво 1. Постојала су нека епска СЧ имена и нека жалосна, зато одаберите мудро. Име се не може мењати више кад СЧ достигне ниво 11.

Време изградње у натарским селима је упола мање него у нормалним селима.

Натарска села са планом (натарске долине)

Натарска села са планом, такође позната као натарске долне, су села која држе планове за градњу светског чуда. Ова села (они су села, нису долине) се појављују у завршном делу игре. Села са планом се појављују насумице, али сваки квадрант добије одређени минимални број ових села због поштене игре. Такође, натарска села са планом имају велики број натарских трупа у одбрани, исто као и натарска села са СЧ.

Појавиће се обавештење на целом серверу приликом пријаве играча да су се натарски планови појавили на серверу у близини координата:

Мапа

Координате

Северозапад

(-18|30)

(-35|4)

(-45|37)

Југозапад

(-26|-25)

(-10|-57)

(-55| -20)

Североисток

(33|12)

(12|33)

(10|56)

(55|20)

Југоисток

(30|-20)

(4|-35)

(44|-37)

 *Напомена* Уколико је поље заузето појавиће се на најбилжем слободном пољу. На активним серверима то можете бити и много даље.

Зашто су планови за СЧ ВАЖНИ

Планови за светско чудо су веома битни. Да бисте могли градити СЧ у СЧ селу, играч који поседује СЧ село мора прво имати планове за градњу светског чуда. Један план за изградњу ће омогућити власнику СЧ села да сагради СЧ од нивоа 0 до нивоа 49. Ипак, да би играч могао градити СЧ од нивоа 49 до нивоа 100 потребно је да неки други играч унутар савеза са СЧ поседује други план за градњу. То може бити БИЛО КОЈИ други играч унутар савеза у којем је и власник СЧ-а.

Када се појаве планови потрошња жита у селу са светским чудом ће се преполовити. Овај ефекат се може помножити са бонусом артефакта. Например јединствени артефакт за смањење потрошње жита има ефекат 0.5 * 0.5 = 0.25 од праве вредности.

Како узети план за градњу СЧ-а од Натара ИЛИ другог играча које га поседује

Да бисте “украли” план било то од натарског села са планом, или од другог играча једноставна формула се мора испоштовати:

  • 1. Играч који ће узети планове МОРА имати ниво 10 ризницу у селу из којег напада.
  • 2. Ризница села у којем се план држи (који поседују натари или други играч) МОРА бити уништена да би се план отео.
  • 3. Херој послат из села са ниво 10 ризницом мора преживети напад после рушења непријатељске ризнице, јер само херој може узети план.

Ово се може извршити у било којем периоду игре и небитан Вам је редослед формуле. Један играч може очистити непријатељско село, други играч може уништити ризницу, трећи играч може послати хероја из села са ризницом ниво 10 и узети планове. Или, један играч може све то одрадити.

Атрибуте у зависности од степена (као што су цена изградње и производња кулутрних поена) можете видети овде.
Да бисте видели комплетну табелу времена изградње за 1x speed кликните овде, за 2x speed кликните овде, за 3x speed кликните овде и за 5x speed кликните овде,.

Svetsko čudo / svetsko cudo / svetska cuda / plan / planovi


Да ли је на ваше питање одговорено на задовољавајући начин?

Да   Неутрално   Не